Ανακοίνωση για την ανακύκλωση 30.11.2020


ikariagov black

 

 

30.11.2020

Ανακοίνωση για την ανακύκλωση

 

 

 

Εικόνες  ντροπής αντίκρισαν για μια ακόμη φορά, οι υπάλληλοι του Δήμου μας στο Τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης, καθώς αναγκάστηκαν ξανά να προβούν σε ενέργειες απομάκρυνσης μη ανακυκλώσιμων υλικών (απορρίμματα, δέρματα  ζώων, σπασμένα γυαλιά)  από τους κάδους ανακύκλωσης.

Είναι ευρέως γνωστό, πως τέτοιου είδους ενέργειες,  όχι μόνο δυσχεραίνουν το έργο ανακύκλωσης του Δήμου μας, αλλά  υποβαθμίζουν και τη συνολική προσπάθεια των υπολοίπων συμπατριωτών μας, που προσπαθούν καθημερινά να συμβάλλουν στο έργο της ανακύκλωσης. 

Με απόλυτο σεβασμό λοιπόν, στους υπάλληλους του Δήμου μας που εργάζονται στο τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης και καθημερινά – στους δύσκολους αυτούς καιρούς της πανδημικής κρίσης- δίνουν το δικό τους αγώνα για να εξασφαλίσουν ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για όλους μας, θέλουμε για μια ακόμη φορά να  θίξουμε το θέμα του ορθού τρόπου πραγματοποίησης της ανακύκλωσης.

Στο Δήμο μας υπάρχουν διαθέσιμα σημεία συλλογής χαρτιού- αλουμινίου/λευκοσιδήρου και πλαστικού.

Πως ανακυκλώνουμε σωστά:

Στους κάδους ανακύκλωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που αναγράφεται άνωθεν στο κάδο ρίχνουμε καθαρές :

Προσέχουμε ιδιαίτερα:

Στους κάδους ανακύκλωσης ΔΕΝ πετάμε:

Επιπροσθέτως ΔΕΝ πετάμε:

Καθώς για αυτά ο Δήμος μας έχει μεριμνήσει για ειδικούς χώρους μεταφόρτωσης στις περιοχές της Πατέλας, στο Αργιουλάκι και Αγκαθωπό.

Οφείλουμε να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση ο ένας για τον άλλο και να διδάσκουμε στις νέες γενιές, πως η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και συμβάλλει στην ευημερία του τόπου μας.