Έναρξη Παροχής Υπηρεσιών Παιδιάτρου στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ικαρίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  04.02.2021

 

ikariagov black

 

Για πρώτη φορά, πολλά χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί  σταθμοί του Δήμου μας, που βρίσκονται στις Δημοτικές ενότητες Αγίου Κηρύκου και Ραχών, ενισχύονται με Παιδίατρο ,παρέχοντας έτσι άμεσα υπηρεσίες ιατρικής παρακολούθησης της υγείας των παιδιών.

Με ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία  των μικρών μαθητών κατά τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, ο Δήμος Ικαρίας προχώρησε σε συνεργασία με την Παιδίατρο  κα Αδάμου Ντανιέλα,  προκειμένου να πραγματοποιείται  συχνή παρακολούθηση της υγείας των παιδιών, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Για κάθε παιδί θα δημιουργηθεί Φάκελος Υγείας, ο οποίος θα ενημερώνεται από την παιδίατρο που θα παρακολουθεί το παιδί εντός του Σταθμού δύο φορές  το μήνα, σε όλο το διάστημα της φιλοξενίας του στον Σταθμό. Επιπρόσθετα, ο ρόλος της παιδιάτρου θα είναι συμβουλευτικός για τυχόν πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις, αλλά και για την λήψη των κατάλληλων μέτρων προς αποφυγή λοιμωδών νοσημάτων. Η παιδίατρος αναμένεται να ξεκινήσει τις επισκέψεις, αύριο, Παρασκευή, 5 Φλεβάρη 2021, στους  Δημοτικούς Παιδικούς  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αγίου Κηρύκου και Ραχών.