ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ


 
Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας του Χειμώνα αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με την έναρξη του καλοκαιριού παρατηρείται σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας χαμηλή στάθμη των πηγών καθώς και των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού.
Δεδομένου ότι θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών μας, παρακαλούμε τους δημότες μας να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης και να το χρησιμοποιούν για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο κι όχι για αρδευτικούς σκοπούς καλλιεργειών ή πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων κ.τ.λ.
Η μη λελογισμένη χρήση η οποία αυξάνει την ζητούμενη ποσότητα πέντε φορές από την απλή οικιακή χρήση αφενός επιβαρύνει τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις και αφετέρου θα οδηγήσει σε μελλοντικές διακοπές υδροδότησης. Για το λόγο αυτό, πρέπει όλοι οι καταναλωτές να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του. Όλοι μας πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού και να μεριμνήσουμε για την ορθολογική του χρήση, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα νοικοκυριό.