Ο ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ_ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 3 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


 
Ο Δήμος Ικαρίας αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της θωράκισής του έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών ήδη από το 2020 υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» πρόταση η οποία εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες για την προμήθεια τριών (3) καινούριων πυροσβεστικών οχημάτων ελαφρού τύπου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.
Ειδικότερα, η πράξη χρηματοδοτείται με 186.000 ευρώ κι αφορά σε προμήθεια τριών οχημάτων ελαφρού τύπου 4χ4 εξοπλισμένων, το καθένα από αυτά, με προσθαφαιρούμενο πυροσβεστικό συγκρότημα. Τα οχήματα τα οποία θα κατανεμηθούν στις τρεις Δημοτικές Ενότητές μας (Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου & Ραχών) έχουν την ικανότητα να επιχειρούν με ευελιξία εντός των δασικών περιοχών του Δήμου Ικαρίας για τον άμεσο εντοπισμό, πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους όλο το έτος, αλλά και σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας.
Στην ίδια κατεύθυνση και για την επιπλέον ενίσχυση του στόλου οχημάτων και της δυνατότητας παρεμβάσεων του Δήμου, ο Δήμος Ικαρίας έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για προμήθεια άλλων τριών (3) αντίστοιχων οχημάτων καθώς και Ολοκληρωμένου Συστήματος Πολιτικής Προστασίας.
Μεθοδικά κι εντατικά αξιοποιείται από το Δήμο κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό και την ενδυνάμωση των υπηρεσιών του και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Θέτουμε στόχους και δημιουργούμε σταθερές βάσεις για το μέλλον της Ικαρίας.
Συνεχίζουμε.