• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ


 
Ευχαριστούμε όλους όσους έσπευσαν αλλά και όλους όσους συνεχίζουν να δηλώνουν συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Ικαρίας για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση του νησιού μας.
 
Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα του Δήμου είναι ένα γεγονός με διπλό πρόσημο: είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς, καθώς αγκαλιάζετε και στηρίζετε συνεχώς κάθε προσπάθειά μας αλλά και ταυτόχρονα συγκινητικό γιατί αντανακλά πάνω απ´ όλα το νοιάξιμο για τον τόπο μας. Έτσι, η προσπάθεια μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο κοινή. Από όλους για όλους.
Σε αυτά επενδύουμε και όλοι μαζί προχωράμε, δυναμώνουμε, αισιοδοξούμε, οραματιζόμαστε, δημιουργούμε. Δρομολογούμε την κατάρτιση του δικού μας σχεδίου στον αντίποδα και προς ανακοπή της πορείας οποιουδήποτε σχεδίου οποιουδήποτε μεγαλοεπενδυτή. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 40.000 ευρώ προκειμένου να εκπονήσει ο ίδιος μελέτη της οποίας βασική αρχή κατά τη φάση κατάρτισης είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός να πραγματοποιείται σε τοπικό επίπεδο, με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενεργό συμμετοχή συλλογικών φορέων και πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά θα είναι σε θέση ο ίδιος ο δήμος μέχρι κι ο τελευταίος κάτοικος του νησιού να γνωρίζει, να ορίζει, να σχεδιάζει δράσεις για την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μακριά από κεντρικούς Φαραωνικούς σχεδιασμούς.
Θέρμανση δημοτικών κτιρίων, σχολείων αλλά και νοικοκυριών από το ζεστό νερό των ιαματικών που το χειμώνα χύνεται στη θάλασσα; Ηλεκτροδότηση υπηρεσιών με χρήση φωτοβολταϊκών; Ηλεκτροκίνηση δημοτικών οχημάτων; Σας περιμένουμε να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις και το δικό σας όραμα για το ενεργειακό μέλλον της Νικαριάς μας. Στόχος είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συναίνεση φορέων και πολιτών για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα επιλεχθούν.
Γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα!
 
*Στην εικόνα βλέπουμε μια συνοπτική
περίληψη του έργου που αφορά το Σχέδιο
Καθαρής Ενεργειακής Μετάβασης της
Ικαρίας.
 

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition