• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, για τις συνέπειες του σχεδιασμού δημιουργίας ΕΟΠΑΕ στο Κέντρο Πρόληψης «Φάρος»


 Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, δηλώνοντας την στήριξη του στο πλαίσιο διεκδικήσεων Σωματείων Εργαζομένων και Συλλόγων Οικογένειας του χώρου, παίρνει  θέση με ομόφωνη απόφαση του απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας για  κατάργηση προγραμμάτων, συγχώνευση φορέων και υπηρεσιών στο χώρο  της Πρόληψης και της Απεξάρτησης.

  Καταγγέλλει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και ταυτόχρονα διεκδικεί:

  • Να σταματήσει η όποια διαδικασία προβλέπει κατάργηση ή συγχώνευση προγραμμάτων, φορέων, υπηρεσιών στο χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης και παραχώρησή τους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να ενισχυθούν τα θεραπευτικά προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης με πόρους και προσωπικό, με νέες δομές και υπηρεσίες βάσει των αναγκών της χώρας, με αποκλειστική κάλυψη των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας τη φιλοσοφία και τον αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Απαιτούμε το Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος».

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition