• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμπληρωματική επιτήρηση δασών Ικαρίας με Εθελοντικές Ομάδες


Συμπληρωματική επιτήρηση δασών Ικαρίας με Εθελοντικές Ομάδες

Προς : Πρόεδρους Δημοτικών Κοινοτήτων

Με δεδομένο τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο -Αύγουστο -Σεπτέμβρη, παρακαλούμε να διερευνηθεί με τον πιο πρόσφορο τρόπο, (π.χ. σύσκεψη με τους Συλλόγους της περιοχής σας),  ο σχεδιασμός   φύλαξης (σκοπιά) των πιο επίκαιρων σημείων του χώρου ευθύνης σας κατά τις νυκτερινές ώρες, αξιοποιώντας το ενδιαφέρον και την αγάπη των δημοτών μας για το περιβάλλον.

 Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους και όχι μόνον, κατά τους θερινούς μήνες, η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι (μελτέμια) είναι παράγοντες που επιτείνουν τον κίνδυνο και γίνεται φανερό, ότι ο άμεσος εντοπισμός στην γένεση της εστίας είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 Ο αριθμός, τα σημεία και οι ώρες φύλαξης παρακαλούμε να γίνουν γνωστά στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπ’ όψιν Δημάρχου ώστε να επιτευχθεί ο απαραίτητος συντονισμός με τις πυροσβεστικές Δυνάμεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Με  εκτίμηση

Ο  Δήμαρχος  Ικαρίας

  Φανούριος  Καρούτσος


© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition