• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έναρξη Εγγραφών στη Δημοτική Φιλαρμονική

                                                                                           

Ο Δήμος Ικαρίας σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές στην Δημοτική Φιλαρμονική Αγίου Κηρύκου έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται καθημερινά από 17.00 έως 19.00 το απόγευμα.  Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Φιλαρμονικής μας, είναι 22750-23182 και 6978019637. Να επισημανθεί ακόμη, πως τηρούνται όλοι οι κανόνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σχετικά με τον Covid-19.

Στα πλαίσια της έναρξης της νέων μουσικών μαθημάτων, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης όλων των πνευστών οργάνων, τμήμα κρουστών και τμήμα θεωρίας της μουσικής. Επιπροσθέτως, διδάσκεται πιάνο και βιολί.

Η ευκαιρία που δίνεται στους μικρούς μαθητές είναι καίριας σημασίας για τη  πνευματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Παράλληλα οι γονείς έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στα  παιδιά τους, πέρα από την άρτια κατάρτιση  με μουσικές γνώσεις και τεχνικές ,την ανακάλυψη των μουσικών τους δεξιοτήτων, αλλά και μια ουσιαστικά εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου.  Ακόμη και αν δεν αποτελέσει το βασικό εφόδιο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, σίγουρα θα σταθεί θεμελιακό στοιχείο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας τους.

Η Φιλαρμονική Ικαρίας,  ιδρύθηκε το 1925 ως Σύλλογος και έκτοτε έχει συναντήσει πολλές συμπληγάδες. Το 1941, η λειτουργία της διεκόπη εξαιτίας της κατάληψης του νησιού από τους Ιταλούς. Χρονολογίες ορόσημα για τη Φιλαρμονική μας, ήταν το 1963, οπότε και επαναλειτούργησε  και το 1994, έτος κατά το οποίο έγινε Δημοτική Φιλαρμονική Αγίου Κηρύκου.  

Το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη μουσική διδασκαλία αποτέλεσε τη λυδία λίθο άμεσης δραστηριοποίησης του Δήμου μας, ώστε μετά από χρόνια διακοπής, και χάρη στη γενναιόδωρη ενέργεια της   Ομογένειας της Αμερικής αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής, κατέστη δυνατή η δυναμική έναρξη της λειτουργίας της και η πρόσληψη του αξιέπαινου μουσικοδιδάσκαλου κ. Γ. Κυριακίδη.

Ευχόμαστε μια δημιουργική μουσική χρονιά!

   

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ


© 2021 Δήμος Ικαρίας Beta Edition