• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας


ikariagov black
Ο Δήμος Ικαρίας μέσω της επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς και με επιστολή του Δημάρχου προς το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί μας, διότι δυστυχώς ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός πολιτών 18 κι άνω ετών δεν έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση (Απολυτήριο Γυμνασίου).
Αυτό το κενό έρχονται να συμπληρώσουν τα δημόσια Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), καθώς απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, παρέχοντάς τους μέσω ταχύρρυθμου προγράμματος διάρκειας 18 μηνών τη δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου, αλλά και να αποκτήσουν τα βασικά προσόντα που απαιτούνται σήμερα προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά καθώς και τις κοινωνικές δεξιότητες που δεν απέκτησαν λόγω της διακοπής στη φοίτησή τους στα μαθητικά χρόνια.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος δημότης και δημότισσα που θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευσή του μέσω του ΣΔΕ καλείται να υποβάλλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας την έλλειψη και την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης τέτοιας δομής στο νησί, ισχυροποιώντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του Δήμου περί ίδρυσης ΣΔΕ στην Ικαρία.
 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2275-3-50-401, 412.
 

© 2022 Δήμος Ικαρίας Beta Edition