• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


 

 

4.2.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η κακή ποιότητα του πόσιμου νερού σε οικισμούς του Δήμου μας δεν είναι νεοπαγής ανακάλυψη. Αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που παρέμενε κατά τα προηγούμενα έτη εκτός από άλυτο, στο σκοτάδι, εξυπηρετώντας, εις βάρος της υγείας μας, πολιτικές σκοπιμότητες.

Διότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η μη πραγματοποίηση δειγματοληψιών για μεγάλο χρονικό διάστημα με προσχήματα όπως η μη εξυπηρέτηση από τις εταιρίες ταχυμεταφορών από εκείνους που επιδεικνύουν όψιμη αγωνία αλλά και η καταψήφιση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής στο Δ. Σ. για την ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού στο Δήμο μας από αυτούς που κατά τα λεγόμενά τους πασχίζουν να βρουν λύση, ενώ αποδεικνύεται περίτρ%Eνα ότι το μόνο που επιζητούν είναι η συνεχής ανακύκλωση του προβλήματος για ενίσχυση της πολιτικής τους ατζέντας.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική ένδεια και την κοντή μνήμη, εμείς ως Δημοτική Αρχή αντιπαραβάλλουμε την δημόσια κι ανοιχτή παραδοχή του προβλήματος και την όσο το δυνατόν πιο άμεση εξεύρεση λύσης. Παραμερίζοντας κάθε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή τους κατοίκους των οικισμών όπου κι όποτε διαπιστώθηκε πρόβλημα (δυτική και βόρεια Ικαρία). Ενημερώσαμε το Δ.Σ. για την κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε, όπως ο καθαρισμός των δεξαμενών κι ο φραγμός των πηγών από τα αδέσποτα ζώα, την πραγματοποίηση και τα σημεία δειγματοληψιών καθώς και τα αποτελέσματα των αναλύσεων, με ιδιαίτερη μνεία στην προβληματική περιοχή της Τ.Κ. Δάφνης.

Καταθέσαμε στο ίδιο Δ.Σ. την πρόταση για την προμήθεια κι εγκατάσταση 25 αυτόματων συστημάτων χλωρίωσης σε ισάριθμες δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος που βρίσκονται πριν την τροφοδοσία των δικτύων ύδρευσης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Πρόταση, την οποία καταφέραμε κι εντάξαμε προς χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 424.740, 92 ευρώ. Πρόταση που αντί κάποιοι να καταψηφίζουν, θα έπρεπε να τύχει της ομοφωνίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν πραγματικά θέλουμε να μιλάμε για οριστικές λύσεις, η ελεγχόμενη χλωρίωση είναι η μόνη μέθοδος που λειτουργεί, μέσω της υπολειμματικής της δράσης, σαν δικλείδα ασφαλείας σε όλα τα κρίσιμα σημεία επιμόλυνσης των δικτύων. Mε αυτόν τον τρόπο, όποτε διαπιστωθεί αλλοίωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού, το σύστημα θα τίθεται σε λειτουργία προκειμένου το παρεχόμενο νερό να είναι κατάλληλο.

Για εμάς η δημόσια υγεία δεν είναι ούτε παιγνίδι, ούτε αντικείμενο ατέρμονων συζητήσεων για το θεαθήναι. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον κάθε κάτοικο κι επισκέπτη διπλά. Από κάθε τι που συνιστά απειλή για την ποιότητα του νερού που πίνει αλλά κι από την ανευθυνότητα κάποιων που η συντήρηση του προβλήματος δίνει νόημα στην ύπαρξή τους.


© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition