• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ 6.2.2021


 
 
ikariagov black
 
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για το Δήμο Ικαρίας και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί μας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδευόμενου από κυβερνητικό κλιμάκιο, όπως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, το Γ. Γ. Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, το Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους, το Γ. Γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ε. Κυριαζόπουλο , το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς κι Αιγαίου κ. Χ. Ροιλό και το Βουλευτή Ν. Σάμου κ. Χ. Στεφανάδη.
Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου με το Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νικόλαο Καλαμπόγια ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Πανουράκης, οι Δήμαρχοι Δυτικής κι Ανατολικής Σάμου, κ. Α. Λυμπέρης και κ. Γ. Στάντζος αντίστοιχα, καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Ικαρίας κ. Φ. Τσαντές, κ. Ν. Καλαμάρας, κ. Φ. Ράπτης, κ. Σ. Πολίτης και η κ. Δ. Τσαγκά.
Η άφιξη του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του εξελίχθηκε σε συνάντηση ουσίας για το Δήμο μας, καθώς επετεύχθη μία γόνιμη συζήτηση για τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία και δοκιμάζουν την υγεία, την παιδεία, την κοινωνία και την οικονομία του νησιού μας ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να εκθέσει σε πιο προσωπικό τόνο τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζει ώστε να επιτελέσει το έργο της, όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δήμου αλλά και η επιτακτική ανάγκη πολλαπλής ενίσχυσης του Δήμου Ικαρίας με στόχο την εκκίνηση κι ολοκλήρωση αναπτυξιακών έργων κι έργων πνοής για την Ικαρία.
Το αρμονικό κλίμα κατά το οποίο διεξήχθη η συζήτηση ανέδειξε τη βούληση και το ειλικρινές ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού αλλά και του επιτελείου του στο να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ικαρία και να εξευρεθούν λύσεις. Ταυτόχρονα απέδειξε πως ο υγιής και πολιτισμένος διάλογος με απτά επιχειρήματα μακριά από ακρότητες κι a priori αντιπαραθετική διάθεση είναι ο μοναδικός τρόπος που αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δρομολογήσει αίσιες εξελίξεις για το νησί μας.

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition