• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.2.2021 _Έγκριση της πρότασης του Δήμου Ικαρίας "Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)" από το Πράσινο Ταμείο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.2.2021 
ikariagov black
Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ικαρίας “Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)" από το Πράσινο Ταμείο, ανοίγοντάς μας δρόμο προς τη νέα περίοδο της ηλεκτροκίνησης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.
 
Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 29.760 ευρώ και αφορά στην μελέτη εγκατάστασης 9 δημοσίων προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές ανάγκες της περιοχής και τα κυκλοφοριακά δεδομένα.
 
Επιπλέον, ο Δήμος Ικαρίας, στοχεύοντας στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού μείωσης του ενεργειακού του αποτυπώματος, προετοιμάζει και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων φόρτισης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και περιορίζοντας τις δημοτικές δαπάνες καυσίμων με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition