• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ολοκλήρωση προγράμματος μαζικού εμβολιασμού για μόνιμους κατοίκους 18 και άνω του Δήμου Ικαρίας


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ 21.5.2021
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για μόνιμους κατοίκους 18 και άνω του Δήμου Ικαρίας, καθώς την Παρασκευή 14 Μαίου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής κι έως το τέλος του Μαίου θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση όλοι οι αιτούντες κάτοικοι του νησιού μας.
Ευχαριστούμε τους περισσότερους από 2.100 συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομικά συνθήκη που απειλεί και περιορίζει την ζωή όλων μας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί με τη συμμετοχή τους απέδειξαν πάνω απ’ όλα πως, εκτός από την ανάληψη της ευθύνης για τη δική τους υγειονομική θωράκιση, νοιάστηκαν και σεβάστηκαν τη ζωή και την υγεία του συγγενή, του φίλου, του συναδέλφου, του διπλανού τους.
Το γεγονός αυτό διατρανώνεται από τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού μας, όπου έως και χθες 20.5.2021 έχουν πραγματοποιηθεί 7.365 εμβολιασμοί κατά του covid-19, με 4.652 πολίτες να έχουν ήδη λάβει την α’ δόση των εμβολίων, ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό της Ικαρίας αλλά και συγκριτικά με άλλα νησιά.

Το ποσοστό των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την προτροπή μας προς όλους για την τήρηση των μέτρων προστασίας και την έκκλησή μας για προσέλευση των πολιτών όπου διενεργούνται έλεγχοι μας οπλίζει με δύναμη κι αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανακόψουμε την πορεία της πρόσφατης έξαρσης covid-19 στο νησί μας και να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας.


© 2022 Δήμος Ικαρίας Beta Edition