• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ 28.5.2021:NEA ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.


 
Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο αρ.πρωτ 3088/25.5.2021 αίτημα του Δημάρχου Ικαρίας κ. Νικoλάου Καλαμπόγια προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι.Πλακιωτάκη με την ιδιαίτερη συμβολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραγιαννάκη σχετικά με την επιπλέον δρομολόγηση πλοίων, καθώς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δρομολόγηση σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed της Hellenic Seaways που θα εξυπηρετεί το λιμένα του Αγίου Κηρύκου 3 φορές την εβδομάδα, επιπλέον των υπαρχόντων δρομολογίων, με συνολικό χρόνο ταξιδίου τις 4 ώρες περίπου.
Εγκαινιάζεται μία νέα δρομολογιακή γραμμή της Hellenic Seaways που στοχεύουμε στη στήριξη και παγίωσή της. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 11 η ώρα από τον Πειραιά για Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Πάτμο – Λέρο και επιστροφή την επομένη, ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα προσεγγίζει και τους Φούρνους.
Έτσι επετεύχθη για το επόμενο διάστημα η ύπαρξη 11 δρομολογίων την εβδομάδα προς το νησί μας ( 6 για τον Εύδηλο και 5 για τον Άγιο Κήρυκο). Η Δημοτική αρχή θα συνεχίζει να διεκδικεί, θεωρώντας χρέος προς τους Ικαριώτες την πλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη του νησιού μας με σύγχρονα πλοία για όλη τη διάρκεια του έτους.

Ευχαριστούμε θερμά το Βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, το Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Γιάννη για τις ενέργειές τους, κατανοώντας το δίκαιο αίτημά μας.


© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition