• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


 
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Σήμερα 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας , μία στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας από την ηλικία των 15 ετών και άνω.
 
Η κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο με πολλά κεφάλια ή «πρόσωπα» , όπως και η Λερναία Ύδρα και αυτό γιατί η βία κατά των γυναικών μπορεί να έχει πολλές μορφές πέραν της σωματικής και σεξουαλικής βίας, οι οποίες είναι ίσως οι πιο αναγνωρίσιμες μορφές. Υπάρχουν μορφές βίας πιο «καλυμμένες», με βαριές ωστόσο, συνέπειες στην ψυχολογική κατάσταση του θύματος. Είναι η λεκτική βία, η οποία περιλαμβάνει τις φωνές, εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς, βρισιές, η ψυχολογική – συναισθηματική βία, η οικονομική βία, που δεν είναι τόσο γνωστή και πρόκειται για αποστέρηση χρημάτων και αγαθών για κάλυψη βασικών αναγκών, έντονος έλεγχος οικονομικών της συζύγου, αρπαγή περιουσιακών στοιχείων, απόκρυψη της προσωπικής οικονομικής κατάστασης του θύτη, απαγόρευση εργασίας ή σπουδών.
 
Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που έγινε παγκόσμια ημέρα για να μας υπενθυμίζει ότι οι μανάδες, οι κόρες, οι σύζυγοι, οι αδελφές μας είναι υποψήφια θύματα.
Ελπίζουμε η σημερινή μέρα να είναι μέρα περισυλλογής για όλους μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα για την εξάλειψη του ειδεχθούς αυτού φαινομένου και την προστασία των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας.
sos15900@isotita.gr. 24ΩΡÎ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΙΜΗ SOS 15900 KATA ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 24ΩΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ KATA ΤΗΣ ΒΙΑΣ"" role="link">
 
 
 
 

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition