• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δέσμευση για χρηματοδότηση κατασκευής φράγματος στα Αρνοπέζασυνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Δημάρχου Ικαρίας κ. Νίκου Καλαμπόγια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα


Σήμερα 18.10.2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Δημάρχου Ικαρίας κ. Νίκου Καλαμπόγια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα παρουσία και του Βουλευτή Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με αρκετά εξ αυτών να έχουν καταστεί χρόνια κι άλυτα αλλά κυρίως τα έργα είτε αυτά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είτε νέα που είναι επιτακτικό να δρομολογηθούν για τη Νικαριά μας και το μέλλον που της αξίζει.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προτεραιοποίηση των ενταγμένων προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Ικαρίας μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικά αυτές που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στο νησί μας, προτάσεις που όπως θα αναλυθούν διεξοδικά σε επόμενο δελτίο τύπου του Δήμου αντανακλούν τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από την νυν Δημοτική Αρχή για την οριστική επίλυση των ζητημάτων που λιμνάζουν στο νησί μας.
Η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε άλλη μια απλή συνάντηση εργασίας, αλλά απέφερε καρπούς, καθώς απέσπασε τη δέσμευση του κ. Υπουργού για την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής φράγματος στα Αρνοπέζια, ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου. Ενός έργου που για πάνω από 30 χρόνια έχει παραμείνει βαλτωμένο στο στάδιο του οραματισμού και της σύνταξης μελετών, χωρίς ποτέ αυτές να καταφέρουν να ωριμάσουν για να φτάσουμε στην τελική χρηματοδότηση και υλοποίηση του εν λόγω έργου.
Στοχευμένα λοιπόν ο Δήμος μας αντιλαμβανόμενος την αξία ενος τέτοιου έργου πνοής για το νησί μας, ήδη έχει επικαιροποιήσει υπάρχουσα μελέτη για μια υδατολεκάνη μεγάλης χωρητικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή και σήμερα ήταν πιο έτοιμος από ποτέ να διεκδικήσει ώστε να δοθεί επιτέλους μια καίρια λύση στο οξύ πρόβλημα ύδρευσης κι άρδευσης ιδιαίτερα της Βόρειας Ικαρίας και των κατοίκων της.
Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να εργαζόμαστε, ώστε κάθε όραμά μας για την Ικαρία και τους Ικαριώτες να γίνεται πράξη.
 
 

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition