• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δύο νέα έργα για την Ικαρία:Μονάδα Αφαλάτωσης Φάρου κι Εγκατάσταση Σταθμών Συλλογής και Διαχείρισης Δεδομένων Κατανάλωσης και Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ικαρίας


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ.
Δύο νέα έργα για την Ικαρία είναι γεγονός.
Τα έργα αφορούν στην υδροδότηση του νησιού που αυτό το καλοκαίρι ταλάνισε δημότες και Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της βρέθηκε αντιμέτωπη με τη λειψυδρία και την ορθολογική χρήση υδάτινων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο οραματίστηκε αλλά και δεν αναλώθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις κι άσκοπες διεκδικήσεις. Εργάστηκε για μήνες όχι μόνο για την εξεύρεση λύσεων αλλά και για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδoτήσεων.
Έτσι:
1.Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ικαρίας εξασφαλίστηκε μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μέσα στο καλοκαίρι του 2021 χρηματοδότηση 3.100.000 ευρώ περίπου και αφορά την Προμήθεια κι Εγκατάσταση Σταθμών Συλλογής και Διαχείρισης Δεδομένων Κατανάλωσης και Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ικαρίας (ΑΔΑ:939O46MTΛ6-ΠΥ0).
2.Μετά από αίτημα του Δημάρχου Ικαρίας εγκρίθηκε σήμερα 3.9.2021 η επιχορήγηση ύψους 75.000 ευρώ περίπου του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου Προμήθεια κι Εγκατάσταση Φορητής Μονάδας Αφαλάτωσης Υφάλμυρου Νερού Οικισμού Φάρου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παροχής πόσιμου νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού (ΑΔΑ:Ω04Θ4653ΠΩ-96E). Για την έγκριση της πρότασής μας και την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που πρόσφατα επισκέπτηκε το νησί μας.
Μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια περιοχή με πολύ έντονα προβλήματα στην ποιότητα του νερού (ύπαρξη αλάτων), η Δημοτική Αρχή στράφηκε ακόμα και στη λύση της αφαλάτωσης μέσω αντίστροφης όσμωσης για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών διασφαλίζοντας τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα πόσιμου ύδατος.
Υπενθυμίζουμε ότι για τη φετινή χρονιά κατασκευάσαμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ έργο άντλησης νερού από τα Νέγια στο Περδίκι ώστε να αντιμετωπιστεί η επαναλαμβανόμενη λειψυδρία στην εν λόγω περιοχή. Επιπλέον, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουμε και μεταφέρουμε νερό με τις υδροφόρες του Δήμου από το Αυλάκι στην ευρύτερη περιοχή του Φραντάτου και σε όσα άλλα χωριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης.
Επίσης, στις αρχές του καλοκαιριού, θέσαμε σε λειτουργία τα φίλτρα στη Γεώτρηση Χάρακα, ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το οποίο υλοποιήσαμε με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Ραχών.
Τέλος, ο Δήμος Ικαρίας με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση όχι μόνο της επάρκειας αλλά και της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, δημοπρατεί έργο για την επιλογή αναδόχου για έργο Προμήθειας Μηχανισμών Απαλλαγής από μικροβιακό φορτίο για τις δεξαμενές των εσωτερικών του δικτύων.
Είμαστε εδώ για εσάς και συνεχίζουμε.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμπορεύονται και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς. Και αυτοί ήταν πολλοί.
Για τους όψιμους, αυτόκλητους και κακόβουλους τάχα εκφραστές της κοινής γνώμης με αναρτήσεις τύπου καφενείου δεν έχουμε συνταγή.
 
 

© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition