• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τέσσερις Ικαριώτες……..


Ο Δήμος Ικαρίας παρουσιάζει στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της Ικαρίας,  την τελευταία  ταινία του  Ικαριώτη σκηνοθέτη  Λεωνίδα Βαρδαρου

Τέσσερις Ικαριώτες…….. 4 συνηθισμένοι άνθρωποι που στο καιρό τους έκαναν ασυνήθιστα πράγματα και εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τον καθημερινό πολιτισμό όχι μόνο της Ικαρίας αλλά και όλης της χώρας μας.

 

Γιάννης Τσαρνάς

Φιλόλογος Γυμνασιάρχης παιδαγωγός και συμπαραστάτης των μαθητών. Ο ίδιος έλεγε: 'δεν έχει σημασία πόσα θα τους μάθεις, σημασία έχει πως θα τους μάθεις να μαθαίνουν '.

Δημήτρης Πουλιανός

Ζωγράφος, διανοούμενος του Μεσοπολέμου με γαλλική παιδεία για τον οποίον οι τεχνοκριτικοί έχουν γράψει ότι ήταν ένας από τους καλύτερους κολορίστες μετά τον Γκρέκο. Τα περισσότερα έργα του τα έχει χαρίσει στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Νίκος Ίκαρης

Γλύπτης και ζωγράφος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Τα αγάλματά του κοσμούν πλατείες σημαντικών ευρωπαϊκών και αμερικανικών πόλεων καθώς και των νησιών μας.

Γιάννης Σαλλάς

Στέλεχος του ΚΚΕ. Αγωνιστής του αντιφασιστικού αγώνα στη Μέση Ανατολή, γραμματέας της Αντιφασιστικής Οργάνωσης ΑΣΟ, πολέμησε στη μάχη του  Ελ Αλαμέιν μετά κλείστηκε στα Σύρματα από τους Άγγλους όπως όλοι οι αγωνιστές. Δολοφονήθηκε στο τέλος του Εμφυλίου στη Σάμο.

 Τέταρτη 17 & Πέμπτη 18/7/2024  -  Ωρα  Εναρξης 21:30

Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο , στον Δημοτικο Κινηματογραφο Αγιου Κυρυκου


© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition